צור קשר

משרד הפנים - שאלות ותשובות מהפורום

מה קורה כשוויזת הסטודנט פוקעת? כיצד ניתן לקבל מעמד א/5? שאלות אלו ואחרות נשאלו בפורום משאד הפנים. עו"ד דור פנק, מנהל הפורום, השיב
פורסם ב:
משרד הפנים - שאלות ותשובות מהפורום

אשרת סטודנט
שאלה
: האם סטודנט זר שאושרה לו ויזת סטודנט עקב לימודים אקדמאיים בישראל אשר החליט להפסיק את לימודיו מסיבה זו או אחרת, מגורש מיידית מישראל?

תשובה: ברגע שהסטודנט סיים / הפסיק לימודיו אשרתו פגה, אך אין מדובר בגירוש. עליו לגשת למשרד הפנים, להודיע על כך ולבקש אשרת תייר מסוג ב/2 במקום אשרת הסטודנט, ויתכן שתאושר לו תקופה נוספת בישראל.
במידה שלסטודנט בת זוג ישראלית (חברה) ניתן לסייע לכם להסדיר מעמדו בישראל על בסיס הקשר הזוגי, דהיינו: להשאירו בישראל עם אשרת עבודה. (ללא נישואים).

גם אתם רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום משרד הפנים

העסקת עובד זר בניקיון
שאלה
: מה הקנס על העסקת עובד זר בניקיון פעם בשבוע למשך 4 שעות? האם מתבצעת כיום אכיפה באזור מרכז הארץ?

תשובה: בנוגע לשאלתך, בהתאם לחוקי מדינת ישראל חל איסור על העסקת עובד זר בנקיון.
במידה שפקחי יחידת עו"ז (משרד הפנים) מניחים ידם על ראיות להעסקה, תזומני לחקירה ויתכן כי תועמדי לדין פלילי בגין העסקת עובד זר שלא כדין.

אשרה זמנית- א/5
שאלה
: יש לי בת זוג פיליפינית כבר 7 שנים. אנחנו מוכרים בציבור.
היא עובדת עם רשיון וויזה כמו שצריך לפי החוק.
רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי לקבל מעמד א5?

תשובה: א/5 זוהי אשרה זמנית מסוג תושב ארעי אותה ניתן לקבל כחלק מההליך המדורג כשמסדירים מעמד לבת זוג זרה. את האשרה הזו מקבלים באמצע ההליך בשנה הרביעית להליך המדורג.
התחלת ההליך היא להגיש בקשה במשרד הפנים ולהציג את כל המסמכים הנדרשים לצורך ההליך לרבות אימותם והוכחות על הקשר הזוגי.

ויזה לארץ לאזרח אמריקאי
שאלה:
יש לי חבר שהוא אזרח ארה"ב. הוא לא יהודי. אנחנו רוצים לנסות לגור ביחד בארץ, ורציתי לדעת האם הוא יזדקק לוויזה כדי להיכנס לארץ ולכמה זמן תקפה הוויזה?

תשובה: באופן עקרוני, אזרח ארה"ב המבקש להגיע לישראל לביקור - כתייר - פטור מאשרת כניסה.
יחד עם זאת מי שמגיע לישראל - למטרת השתקעות - ובת זוג ישראלית מבחינת רשויות ההגירה מעלה חשש להשתקעות, יזדקק לאשרת כניסה מראש על מנת להימנע מאי נעימויות (סירוב, מעצר והרחקה) עם ההגעה לישראל.
מומלץ להגיע לפגישת ייעוץ פרטנית כדי להבין את הדרישות בנוגע להזמנת בן זוג, סוגי מסמכים, אימותם והדרך להסדיר שהיית בן זוגך בישראל לרבות אשרת עבודה.

דרכון בהליך מזורז
שאלה:
אני לא מוצאת את הדרכון של בני (בן 9), ואנחנו שבוע לפני נסיעה לחו"ל. למי אפשר לפנות במשרד הפנים? האם יש הליך הוצאת דרכון מזורז למקרים כאלה?

תשובה: ניתן לפנות למשרד הפנים הסמוך לאזור מגוריך בין השעות 08-12 ובשני ורביעי גם מ 14:30.
 עלייך להסביר את הדחיפות , להציג כרטיס טיסה ולהיכנס למנהל.
יש גם הוצאת דרכון בנתב״ג, אך האגרה היא פי 5 מהרגיל, למעלה מאלף ש״ח בגין הנפקת דרכון ברגע האחרון.

דרג עד כמה מדריך משפטי זה סייע לך