ליאור

פיטורים כדי "לרענן את השורות"

ידידה קרובה שלי עובדת כקופאית בחנות תכשיטים במשך שנה וחצי. חברות שלה, שעובדות בחנות, שמעו את המנהלת אומרת שהיא מתכוונת לפטר עובדות כדי "לרענן את השורות". מלבד שימוע, מה הזכויות שלה? אם יפטרו אותה - מגיעים לה פיצויים? שאלה אחרת - העבידו אותה במשך 7 ימים רצופים. האם זה בניגוד לחוק? ואם כן, מה היא יכולה לעשות בנידון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במועד סיום עבודה הזכויות המגיעות לעובד נקבעות לפי ההסכמים הקיבוציים החלים על המעסיק וצווי הרחבה החלים בענף, אם יש. הזכויות על פי חוק הן פיצויי פיטורים, פדיון חופשה, יתרת דמי הבראה. המועד לתשלום הוא - במועד סיום העבודה.