בן

שינוי משרה והעברה למחלקה אחרת

שלום רב, אני עובד חמישה חודשים במשרה מלאה אצל מעביד, היום קיבלתי הודעה כי ברצון המעביד להחליף את אופי המשרה שלי ולהעביר אותי למחלקה אחרת באותה חברה. האופציה שניתנה לי היא להסכים או לצפות לפיטורין. בנוסף להצעת המעביד נודע לי כי המשכורת שלי תשתנה למשכורת נמוכה יותר. כלומר הרעה בתנאי המשכורת הבסיס לתמלוגים כשנאמר לי שיש אפשרות כי אני ארוויח יותר אם אהיה מוצלח בתפקיד החדש. שאלתי היא האם הדבר ראוי וחוקי כאשר לא היה שימוע ואין תלונות על תפקודי הנוכחי? בהנחה שאסכים לעבור מחלקה איך אני גורם לכך שהמשכורת שלי לא תפגע כשיש לי חוזה ביד עם ההטבות המגיעות לי בתפקידי הנוכחי? תודה עבור תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.