לין

תשלום ימי חופשה בתוך משכורת חודשית

שלום מעסיק משלם לי כל חודש בתוך המשכורת תשלום יום חופשה במקום שאצבור ימי חופשה .נכון לעכשיו אין לי ימי חופשה לניצול במידה ואני רוצה לצאת לחופשה - זה יהיה על חשבוני . רציתי לדעת עד כמה במעשה של מעסיק חוקי:תשלום יום חופשה כל חודש בתוך המשכורת ואין ימי חופשה לניצול לצורך חופשה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, תשלום בגין ימי חופשה משולם עבור יציאת העובד לחופשה בפועל. כך למשל, אם העובד יוצא לחופשה יום בחודש, הרי שלכאורה אין בעיה עם תשלום של יום בחודש. אולם, אם העובד אינו יוצא לחופשה בפועל והמעסיק פודה את ימי החופשה בתלוש, הרי שלכאורה מדובר בהפרת הדין מצד המעסיק.