ליאור ד

החלפת מעסיקים בעבודה

שלום, אני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי מספטמבר 2014, במרץ 2016 (האחרון) המעסיקים שלי העבירו בעלות לאדם חדש שהוא המעסיק שלי כיום. בעת עזיבתם הועברו אליי הפיצויים שצברתי (שהופרשו לפוליסה), דמי הבראה ופדיון ימי החופשה, אך לא קיבלתי מהם פיצויי פיטורין. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין מהמעסיקים הקודמים או שהאם אני זכאית לפיצויי פיטורין מהמעסיק הנוכחי על כל תקופת עבודתי במידה ויחליט לפטר אותי? לפיו אני לא זכאית לקבל ממנו את הפיצויים האלו.. אשמח לסיוע ליאור

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, כאשר עובד ממשיך במקום העבודה אולם המעסיק מתחלף נשמרות כל זכויותיו והמעסיק החדש יהיה חייב בהן. יחד עם זאת, ראוי להקפיד שתאריך תחילת העבודה בתלושי השכר אינו משתנה. בכל מקרה, חשוב ומומלץ להסדיר בכתב את עניין רצף הזכויות כך שהמעסיק החדש יהיה אחראי על כל זכויות העובד לפי הותק המקורי שלו. לכן, במקרה כזה רצוי לקבל ייעוץ משפטי ספציפי. הצורך בייעוץ אישי עולה ככל שותק העובד גדול יותר הואיל ואז ההפסד האפשרי גדול יותר. הדברים נכונים גם לגבי מצב בו המעסיק יוצר העברת תפקיד הכרוכה בהעברה למעסיק אחר.