אביתר

עזיבת מקום עבודה לאחר 14 שנים

שלום רב בימים אלה אני מסיים עבודה אצל מעסיק אצלו עבדתי קרוב ל 14 שנים ברצף. זאת, ביוזמתי. לאורך התקופות, השתנה היקף ההעסקה, הגדרת התפקיד, מספר הימים בשבוע וכולי. גם השכר המשולם השתנה במידה רבה (ככלל, כלפי מעלה) בשנת 2007 נחתם חוזה שכותרתו :חוזה לעובד ששכרו משתלם על פי שעות (במשרה שהיא זמנית על פי אופיה) בשנת 2015 נחתם חוזה מעודכן שכותרתו: חוזה לעובד שכיר ששכרו משתלם על פי בסיס שכר חודשי גלובלי בחודשי עבודה מוגדרים מראש ובמשרה שהיא זמנית על פי אופיה). בחוזה ישנו סעיף ביטוח פנסיוני המפרט הפרשות עובד, הפרשות מעביד והפרשה לפיצויים, החל ב 1.1.08 עם גדילה בכל שנה של עד ל 6% (מעביד), 5.5. (עובד) ו 6% (מעביד לפיצויים) החל ב 1.1.2014 עוד בחוזה החדש כתוב כי תשלומי המעביד לפי הסכם זה לפיצויי פיטורין יבואו במקום תשלום פיצויי פיטורין בהתאם לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, בגין השכר, הרכיבים, התקופות והשיעורים שבגינם נעשתה ההפרשה בלבד. הפרשות פנסיוניות בוצעו עבורי מתחילת ההעסקה. בתמצית, שאלתי היא מה מגיע לי בנסיבות הדברים מבחינת פיצויי פיטורין. כיצד משפיעה על כך העובדה שהחל בשלב מסוים הוחל סעיף 14 תודה מראש אביתר

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, אם הסכם העבודה (או הסכם קיבוצי) קובע הסדר לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים והמעסיק הפקיד לפנסיה שיעור מלא (8.33%) במשך כל תקופת העבודה אז המעסיק אינו צריך להשלים חוב ותק לפיצויים והוא יוצא ידי חובתו בשחרור כספי הצבירה. הסכם לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים מאפשר למעסיק לשחרר לעובד את צבירת הפיצויים מבלי להשלים חוב ותק. אפשרות זאת עומדת למעביד רק לגבי התקופה שבה הופקדו הפקדות מלאות לפיצוים דהיינו 8.33% לגבי כל השכר הפנסיוני. בנסיבות שתיארת מומלץ לבצע בדיקה אישית ולקבל אישור מהמעסיק על חבות הפיצויים במועד כניסת ההסכם לפי סעיף 14 לתוקף.