דני

התפטרות לאחר 10 שנות עבודה וזכאות לפיצויים

שלום, עקב הסבה מקצועית להוראה הודעתי למעסיק שלי ב-10 השנים האחרונות על כוונתי לסיים את העסקתי. הצעתי לו שאמשיך במסגרת מצומצמת יותר, אך הוא סרב לכך. המשכורת שלי מורכבת מבסיס + אחוזים. על הבסיס המעסיק מפריש לי כסף לקופת הפנסיה. עבור האחוזים לא. אין לי סעיף 14 . מה מידת הזכאות שלי לפיצויים. והאם פסק הדין שקובע כי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים אוסר על חברת הביטוח להחזיר את כספי הפיצויים למעסיק, פועל לטובתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במועד סיום עבודה הזכויות המגיעות לעובד נקבעות לפי ההסכמים הקיבוציים החלים על המעסיק וצווי הרחבה החלים בענף, אם יש. הזכויות על פי חוק הן פיצויי פיטורים, פדיון חופשה, יתרת דמי הבראה. המועד לתשלום הוא - במועד סיום העבודה.

דני

תודה, אבל מתשובתך אני לא מבין, האם אני זכאי לפיצויים גם במקרה של התפטרות.