רעיה

הודעה על כוונה למצוא מחליף

עובדת בחברה פרטית. אתמול גיליתי להפתעתי שהמשרה שלי פורסמה במדור דרושים ומראיינים עובדים. האם המעסיק לא מחוייב לעדכן אותי שהוא מתכוון לפטר אותי על מנת שאמצא עבודה חדשה? . תודה

עו"ד גל גורודיסקי

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.