בר

האם חופש שלא אושר יכול להיחשב כהתפטרות

שלום, מזה כשנתיים ו4 חודשים אני עובדת במקום מסויים. בחודש מרץ האחרון הגשתי בקשה לחופשה שתתקיים באוקטובר, לפני כשבוע התבשר לי שהחופש לא אושר ושאם בכל זאת אסע ולא אגיע למשמרות שלי דיני יהיה כמתפטרת ולא כמפוטרת. שאלתי היא האם מעסיק יכול לומר שאני התפטרתי אם יצאתי לחופשה שלא באישורו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, לא כל היעדרות מהעבודה תיחשב כהתפטרות, משום שבמסגרת יחסי העבודה ניתן לראות לעתים אי התייצבות לעבודה כהפרת משמעת, למשל. האבחנה תיעשה לפי מכלול הנסיבות.