שחר

סעיף 14, האם יש חובה לעובד לחתום לפי דרישת המעסיק במקרה של העלאת שכר?

שלום, אני עובדת בחברה פרטית שבה אין סעיף 14, לאחרונה קבלתי תוספת שכר והמעסיק רוצה שאחתום על סעיף 14. בחברה אין הסכם קיבוצי. השאלה: האם אני חייבת לחתום על סעיף 14 לפי דרישת המעסיק? האם זכותי לא לחתום על סעיף 14 לפי דרישת המעסיק בחברה שבה אין סעיף 14 ואין הסכם קיבוצי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

הסכם לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים מאפשר למעסיק לשחרר לעובד את צבירת הפיצויים מבלי להשלים חוב ותק. אפשרות זאת עומדת למעביד רק לגבי התקופה שבה הופקדו הפקדות מלאות לפיצוים דהיינו 8.33% לגבי כל השכר הפנסיוני. כאשר אין הסכם קיבוצי הקובע המחיל את סעיף 14, ניתן להחילו על ידי קבלת אישור משר הכלכלה, ובין היתר, בהנחה ושני הצדדים מסכימים לכך.