בת חן

האם מותר לפטר עובד שחזר לעבוד אחרי מחלה?

יצאתי ל 4 ימי מחלה הייתי חולה עקב דלקת בגרון ולא היה לי קול. חזרתי לעבודה אחרי ה 4 ימים וקיבלתי שימוע ואמרו לי שמפטרים אותי רק בגלל המחלה מותר להם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, מעסיק אינו רשאי לפטר עובד בתקופת ימי המחלה הצבורים לזכותו על פי חוק או הסכם אולם אין מניעה לעשות כן לאחר מכן בכפוף לחובת תום הלב ותשלום כל זכויותיו של העובד. על פניו, נראה כי הפיטורים הינם בחוסר תום לב, אולם יש לבחון כל מקרה לגופו בשביל לקבל החלטה נכונה.

בת חן

היה לי שימוע שהיה כתוב לא מתאימה אבל שלחו לי הודעה יום אחרי המזכירת סניף שבו רשום שפיטרו אותי בגלל המחלה ואז יום לאחר מכן כבר קיבלתי את הפיטורים אבל זה אפשרי או לא