ח

אי הודעה למעסיק על הריון

האם אני חייבת להודיע למקום עבודה חדש שאני בהריון בחודש רביעי ? ואם לא הודעתי האם מותר לפטר אותי אחרי תקופה כשנודע להם שאני בהריון

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, על העובדת להודיע למעסיק על ההריון לא יאוחר מן החודש החמישי להריון. אם העובדת באה במגע עם חומרים מסוכנים או שהטמפרטורה במקום העבודה עלולה להעלות את חום הגוף מעל 38.5 מעלות חייבת העובדת להודיע על ההיריון למעסיק תוך 10 ימים מהיום בו נודע לה על ההריון. אין חובה לדווח למעסיק על ההריון בראיון עבודה ואי דיווח כזה אינו עילה לפיטורים. בית הדין לעבודה קבע פיצוי כספי גבוה לעובדת שפוטרה בגלל שלא הודיע בראיון עבודה שהיא בהריון והמעסיק פיטר אותה שכגילה זאת.