אור

אישור שכר אומנים ממס הכנסה

שלום רב, אני אמורה להתחיל לעבוד במקום עבודה של הפעלות חוגים והמעסיק מבקש,שאביא לו ממס ההכנסה, אישור שנקרא: "שכר אמנים", למה? ומה זה אומר מבחינתי? 2. המעסיק אמר, שיתן לי תלוש משכורת, אבל לא מתכוון, לשלם לי את הפנסיה. האם זה חוקי? בתודה מראש,

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני. יש לבחון את טיב יחסי העבודה בינך לבין המעסיק. ככלל, החל משנת 2008 יש חובה לכל מעסיק להפקיד לפנסיה בהתאם לשיעורים הקבועים בצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה. זאת כאשר אין למעסיק חובה מכוח הסכם קיבוצי או צו הרחבה המקנה זכות טובה יותר לעובד. כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.