igalazu

התפטרות עקב בעייה רפואית

אני עובד במשך שנה אחת, העבודה קשה מאוד ומבחינה רפואית אני לא יכול להמשיך לעבוד, בנוסף המעביד לא עמד בהתחייבות להעלות את שכר שעת העובדה כמו שהבטיח לי. כיום לאחר שנת עבודה אחת אני רוצה להפסיק את העבודה, האם את מכתב ההתפטרות שלי אני צריך לציין את סיבת ההתפטרות מסיבה רפואית בלבד או לציין גם את הסיבה שלא קיבלתי העלאת שכר כמו שהובטח לי, כדי שאהיה זכאי לקבל דמי אבטלה כחוק ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע שאם התפטר העובד עקב מחלתו או מחלת בן משפחתו, אשר מצדיקים את ההתפטרות, רואים לעניין פיצויי פיטורים את התפטרותו כפיטורים. ; נקודות חשובות: אין צורך בקשר סיבתי כלשהו בין העבודה לבין מצב הבריאות.; יש לאפשר למעסיק להציע תנאי עבודה אשר יתאימו למצבו הרפואי של העובד; המצב הרפואי הוא המניע להתפטרות או אחד המניעים הממשיים; די בקביעתו של רופא מוסמך אף אם רופאים אחרים היו קובעים אחרת.