אסי

הפרת זכויות יוצרים ע"י פרילנסר

היי... נניח ואני משלם לפרילנסר כדי שיכתוב לי ספר למטרות מסחריות. הספר כולל טקסטים ותמונות. בעת הזמנת העבודה אני חוזר ומדגיש בפניו שאני לא מוכן שיהיו הפרות זכויות יוצרים בספר ושהוא מצהיר שלא הפר שום זכויות יוצרים, וזכויות היוצרים על כתיבת הספר עוברות אלי. השאלה שלי: אם נוצר מצב שהפרילנסר אכן הפר זכויות יוצרים (במכוון או בשוגג) למרות שהצהיר שאין הפרה של זכויות יוצרים, האם אני חשוף לתביעה כספית? הרי לא היה לי שום דרך לדעת אם הפרילנסר הפר זכויות יוצרים או לא וביקשתי במפורש שלא יהיו הפרות של זכויות יוצרים. - מה אפשר לעשות במצב כזה ואיך ניתן להתגונן מתביעות?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום אסי, במקרה כזה בו אתה מזמין עבודה מאחרים, רצוי מאוד שכל ההסכמות וההתחייבויות יהיו בכתב, כולל סעיף שמירת זכויות. במידה ויש לך מסמך כזה בו אותו פרילנסר מצהיר ומתחייב כי לא יעשה שימוש בחומרים מפרים, ובמידה ויש בידיך הוכחות כי החומרים הפרים אשר נמצאו ביצירתך מקורם בעבודתו של הפרילנסר, הרי שיש בידך מסמך ראייתי חשוב אשר לכאורה יכול לשמש הגנה בפני טענת הפרה מצידך. במידה ותתבע בגין הפרת זכות יוצרים באפשרותך להוציא הודעת צד ג' לפרילנסר. כמובן שכל האמור הינו תיאורטי ויש לבחון את נסיבות ועובדות המקרה שלך, ולכן במידה ומקרה זה אכן קרה אני ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים