שחר

ייעוץ עם מומחה בנוגע לפיתוח כלשהו

היי :) יש לי איזה רעיון לפיתוח מוצר בתחום הביו-כימי, ואני רוצה להתייעץ עם מומחה לגבי היבטים שונים של הפיתוח. השאלה שלי היא איך אני מגן על הרעיון שלי מפני גניבתו, שהרי אני עומד לחשוף אותו בפני המומחה כדי שאוכל לקבל ממנו את המידע שאני צריך. האם יש טופס סטנדרטי שאפשר להחתים אותו טרם ההתייעצות? ידועה לי ההבחנה בין ביטוי לרעיון, ואני מתכוון להגנת הביטוי הספציפי שאני חושב עליו. תודה מראש!

עו"ד מיכל לוצאטו

שחר שלום, ראשית ברצוני לחדד את עניין ההבדל בין ביטוי לרעיון- הבחנה זו רלוונטית לעולם של זכויות יוצרים (זכות יוצרים אכן ניתנת על דרך הביטוי של הרעיון ולא על הרעיון עצמו), ואילו נשמע משאלתך שמוצרך יותר מתאים לעולם הפטנטים. במידה והמומחה איתו אתה רוצה להתייעץ הינו עורך-פטנטים, הרי שהוא מחויב מכוח אתיקה מקצועית לשמור על סודיות ולכן הסכם סודיות אינו נדרש. אולם, במידה ומדובר בכל גורם אחר שהוא אינו עורך-פטנטים או עורך-דין, מומלץ מאוד להחתים אותו על הסכם סודיות ורצוי שיהיה זה הסכם אשר נוסח ע"י עו"ד ולא כזה שהורד מהאינטרנט. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שחר

תודה רבה מיכל!

עו"ד מיכל לוצאטו

בשמחה רבה שחר!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים