אוריאל

תנאי שימוש באתרי אינטרנט

בס"ד שלום וברכה! האם מחובתי כאדם פשוט שבסה"כ גולש באינטרנט , לקרוא בכל אתר אינטרנט שאני גולש אליו את "תנאי השימוש " של האתר? האם אני חייב לקרוא את זה? פשוט אני לא רוצה לעשות משהו שבעל האתר לא מסכים, ויכול להיות שהוא ציין את זה בתנאי השימוש. אבל בסה"כ מדובר על גלישה באתר ושימוש בתכניו ולא חס וחלילה העתקה או משהו. פשוט אם אני אקרא את תנאי השימוש של כל אתר אינטרנט, זה יגזול ממני זמן ... מתי אני מחוייב לקרוא את תנאי השימוש של אתר אינטרנט? ומתי לא? בברכת תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

אוריאל שלום, תנאי השימוש הם למעשה חוזה בין בעל האתר וגולשיו ומהווים, כשמם, תנאי לשימוש. אתרים רבים דורשים הסכמה אקטיבית לתנאי השימוש, כגון סימון תיבת אישור של קריאת התנאים. במידה ואתה מחליט לגלוש ולעשות שימוש באתר, עליך לקחת בחשבון כי הינך כפוף לתנאי השימוש של האתר, כמובן בכפוף לחוקיותם של התנאים עצמם. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים