פלג

רישיון להקרנת סרטים באתר

היי, ברצוני לפתוח אתר אשר מכיל סרטים. כמו שהבנתי בכדי להקרין סרטים צריך לרכוש רישיון מגוף מסוים. נגשתי לאוזן השלישית, שאלתי אותם אם באפשרותי לקנות רישיון ולהקרין סרטים באתר שלי, אך הם השיבו לי שאין להם את אפשרות זו. רציתי לדעת אם בהכרח צריך רישיון מגוף ישראלי, ואם כן האם ישנו עוד גוף? ואם לא, אתם יכולים לשלוח לי גופים אחרים שבאפשרותי לשכור שירות?

עו"ד מיכל לוצאטו

פלג שלום, סרט נחשב ליצירה מוגנת בהתאם לחוק זכות יוצרים. על מנת לעשות שימוש ביצירה מוגנת יש צורך לפנות לבעלי הזכויות על מנת לרכוש רישיון שימוש. עליך לברר, בהתייחס לכל יצירה, מי הוא בעל הזכויות. ביצוע הקרנה ללא קבלת היתר מתאים מהווה ביצוע פומבי מפר של זכות היוצרים, דבר אשר עלול לחשוף אותך לתביעה בגין הפרת זכות יוצרים. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים