עפרה

שימוש בתמונה שהופיעה בעיתון יומי אונליין

שלום רב האם ישנה בעיה עם הצגת תמונה שהופיעה באחד מאתרי העיתונים היומיים בחו"ל בתוך מאמר אקדמי? כלומר האם אני יכוהל להשתמש בתמונה שהופיעה באתר של עיתון יומי בחו"ל עבור מאמר (בנאגלית) כמובן עם ציון המקור או שיש לחפש אחר המקור הראשוני של התמונה, מי צילם וכו'? תודה רבה

עו"ד מיכל לוצאטו

עפרה שלום, נראה כי השימוש עליו את מדבר יכול להיכנס בגדר "השימוש ההוגן"- סעיף 19 לחוק זכות יוצרים, התשס"ח- 2007, תחת "שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך." לעניין ציון המקור- יש לתת את הקרדיט הראוי ליוצר התמונה, היות ומדובר בזכותו המוסרית. פגיעה בזכות המוסרית של היוצר עלולה להוות עילה לתביעה. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים