אילן

דומיין דומה בעל סיומות שונות פרטי-עמותה

שלום, רכשתי דומיין זהה בעל סיומת CO.IL בעוד ישנו דומיין וותיק בעל סיומת ORG.IL הדומיין הינו גנרי שיש לו אתרים בעלי אותו שם ובאותו עיסוק בארצות הברית ואירופה. גם אני משלח ידי עוסק כמו דומיין עמותה ממשלתית. האם אני יכול לפתוח אתר באותו תחום? ואם לא. איך זה שקיימים אתרים דומים עם סיומות COM וכו.

עו"ד מיכל לוצאטו

אילן שלום, יש לבחון האם השם הרצוי הינו סימן מסחר רשום/מוכר היטב או דומה עד כדי הטעייה לסימן קיים שכזה. מעבר לכך, ייתכן וישנן בדיקות נוספות שרצוי לעשות, במיוחד אם מדובר בפעילות של גוף ממשלתי, כל זאת כמובן בהתאם לנסיבות המקרה. יש לזכור כי דומיין הוא למעשה "כתובת" אותה ניתן לרכוש. היא אינה מעידה על הזכויות שקיימות בשם, אם בכלל. אתה מוזמן לעיין במאמר זה על מנת להבין קצת יותר את התחום: https://luzzattolaw.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D/245-%D7%9B%D7%A9%D7%A9%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%A5-%D7%9C%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%9D בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים