אלמונית

זכויות יוצרים לכתיבת ספר

שלום כתבתי רומן יחד עם עוד סופרת. הוא יצא לאור ויש לנו חוזה מול ההוצאה לאור. כעת, היא רוצה לכתוב ספר המשך לבדה. ולהשתמש באותן דמויות והמשך עלילה שיצרנו יחד. האם מבחינה חוקית יש לה זכות לעשות זאת?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, חוק זכות יוצרים אינו מסדיר את היחסים של בעלים משותפים ביצירה, ולכן רצוי שהצדדים יסדירו את היחסים ביניהם בהסכם שבכתב. במידה ולא עשיתם זאת, ככל הנראה החוק הרלוונטי עבורכם הוא חוק המיטלטלין (אשר מפנה לחוק המקרקעין), לפיו בעלים במשותף רשאי לעשות בזכות היוצרים שימוש סביר, כלומר את כל הפעולות שהחוק מייחד לבעל זכות היוצרים, אם הוא אינו מונע משותפיו לעשות כך גם כן, בדומה לקבוע בדין האמריקאי. הדבר דומה גם לאמור בחוק הפטנטים הישראלי אשר מתייחס לסיטואציה של ממציאים במשותף. היוצא מכך הוא שבמידה ולא הסכמתן אחרת, ייתכן ושותפתך רשאית להמשיך ולהשתמש באותן הדמויות והעלילה שיצרתן יחד, כל עוד היא לא מונעת ממך לעשות זאת גם כן. עם זאת, מדובר בנושא אשר אינו הוכרע באופן חד-משמעי בפסיקה הישראלית, וביהמ"ש המחוזי בת"א כבר ציין בהערת אגב כי הדין אשר צריך לחול במקרה זה הינו הדין האנגלי, לפיו בעל זכות יוצרים משותף חייב את הסכמת שותפו כדי לעשות שימוש ביצירה. בסיטואציה לא וודאית זו (ויש להדגיש- לא וודאית עבור שני הצדדים), רצוי כי את ושותפתך תסדירו את יחסיכן מעתה והלאה במסגרת הסכם משפטי אשר ינוסח ע"י עו"ד הבקיא בתחום זכויות היוצרים. בהצלחה. מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים