מריה

ציטוט של שיר או קטע ספרותי בספר

האם סופר צריך לקבל אישור כדי לצטט שיר/ קטע משיר או מיצירה ספרותית או מוסיקלית בספר שהוא כותב? תודה מראש על התשובה

עו"ד מיכל לוצאטו

מריה שלום, השימוש במובאות (ציטוטים) כלול ברשימת השימושים המותרים בחוק זכות יוצרים תחת "השימוש הוגן" (סעיף 19 לחוק), וככזה הוא נבחן לאור הפרמטרים שנקבעו בחוק לקביעת הוגנות השימוש: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. ככל שהציטוט מהווה חלק קטן ביצירתך, כך תגבר הנטייה לראותו כשימוש הוגן. במידה והציטוט מהווה את עיקר היצירה השימוש כבר מתקרב לשימוש אסור, כלומר שימוש המפר את זכות היוצרים ביצירה המקורית. כמו כן יש להקפיד על ייחוס הציטוט ליוצרו על מנת שלא להפר את זכותו המוסרית של היוצר. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים