אוריאל

למי אני פונה כדי לרכוש את זכויות היוצרים של התמונה הזו (אם בכלל צריך לרכוש אותם)?

אני מעוניין לעטוף ספר משפחתי (שלא ימכר או יעשה ממנו רווח כלשהו) בתמונה שלהלן: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Maurycy_Minkowski.jpg השאלה היא: אני לא מעוניין להפר זכויות יוצרים. איך אני יודע למי פונים בהקשר לתמונה זו, והאם בכלל יש עליה זכויות יוצרים? המון תודה למשיבים

עו"ד מיכל לוצאטו

אוריאל שלום, לפי האמור בקישור שצרפת מדובר ביצירה אשר נמצאת בנחלת הכלל היות וזכות היוצרים עליה כבר אינה בתוקף. למרות זאת, במידה ואתה מעוניין לעשות ביצירה זו שימוש באחריותך לבצע בירור לעניין הזכויות ביצירה, אם קיימות. לא תמיד הכתוב באתר אינטרנט כזה או אחר אכן משקף את המצב העובדתי. אין כלל אצבע בנוגע לדרך הבירור, יש לאתר את מקור היצירה ולבדוק את מצב הזכויות. כמו כן יש לזכור כי זכות יוצרים ביצירה תהא למשך חייו של היוצר וכן שבעים שנים לאחר מותו, כך שאם היוצר נפטר לפני למעלה מ-70 שנה, הרי שיצירתו כבר אינה נחשבת ליצירה מוגנת ומותר לעשות בה שימוש. באופן כללי טענה של חוסר ידיעה בדבר קיום זכות יוצרים אינה עומדת כהגנה בפני טענת הפרת זכות יוצרים. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים