אילת

השמדת פסל ללא ידיעת היוצר

היי, ברצוני לשאול לגבי פסל שניתן למסגרת כלשהי ולאחר שנים איבדו בו ענין והרסו אותו ללא פנייה ליוצר. האם יש מקום לתביעה?

עו"ד מיכל לוצאטו

אילת שלום, זה תלוי בתנאים אשר במסגרתם ניתן הפסל ועליהם הסכימו הצדדים. במצב דברים רגיל בו אדם למשל רוכש פסל ומחליט לאחר זמן מסוים להיפטר ממנו, אין הוא מחויב להודיע ליוצר על כוונה זו (אלא אם הוסכם אחרת בין הצדדים באופן ספציפי). בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים