בר

שימוש בשם ובדמויות אימוג'י לעסק חדש

האם אני יכולה להשתמש במילה אימוג'י כשם לעסק חדש? והאם אני יכולה לשלב בפרסום שלי גם חלק מהסמיילי של דמויות האימוג'י? זה מוגן בזכויות יוצרים? ולמי פונים כדי להשתמש בשם?

עו"ד מיכל לוצאטו

בר שלום, ישנם שני היבטים הנוגעים לשאלתך: 1. במידה וברצונך לפתוח חברה, הרי ששם החברה צריך להיות מאושר ע"י רשם החברות, כך שאם כבר קיימת חברה בשם שרצית לא תוכלי להקים חברה נוספת תחת אותו השם, או תחת שם דומה מאוד. 2. גם אם אין ברצונך לפתוח חברה, יש לבחון את היבט דיני סימני המסחר. המילה "אימוג'י" היא מילה בעלת משמעות (תמונה דיגיטלית קטנה או סמל), כך שבמידה ומדובר בעסק הקשור לעולם התמונות הדיגיטליות הקטנות ו/או הסמלים, ככל הנראה לא יהיה ניתן לרשום את המילה כסימן מסחר היות ומדובר בסימן תיאורי. מעבר לכך, עליך לבדוק האם השם מוגן בסימן מסחר על מנת לוודא שאינך מפרה סימן מסחר של אחר. לעניין השימוש בדמויות האימוגי', ככל הנראה מרביתן מוגנות תחת דיני זכויות היוצרים וסימני המסחר. על מנת לעשות בהן שימוש, יש לברר מי הם בעלי הזכויות ביחס לדמויות הספציפיות בהן את רוצה לעשות שימוש על מנת לרכוש רישיון שימוש כדין. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים