יוסי

שאלה חוזרת

סליחה שאני שואל שוב אבל פה אני מספיר באופן רחב אשם אם תוכל לענות לי י אולי לא הספרתי טוב בשאלה הקודמת. לאחר שהשופט נתן הצעה בתיק תאונת עבודה אני הסכמתי והם הסכימו בתנאי שלא לעשות החמרת מצב נגד הביטוח הלאומי . חשוב לציין שהביטוחי הלאומי קבע לי 19 והוא יקבל את כספו נייד לאחר קבלת הפיצויים פלוס מניעה מלתבוע אותו על החמרת מצב ל 7 שנים 1.שאלה ראשונה האם המניעה מלתבוע על החמרת מצב נגד המ'מל היא בחירה חבר הביטוח 2 האם היא שכיחה בכל הסכמי הפשרה 3 האם זה בסדר שזה 7 שנים 4 האם אפשר לשנות את זה ומה הפתרון . האם אם ממשיכים עד סוף עם פסק דין זה נעלם

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

הפרטים בשאלתך מבולבלים ולא ניתן להבין מהם מה המצב החוקי הרלוונטי. באופן כללי, חברת הביטוח שתפצה אותך דואגת, שבמידה ותפנה להחמרת מצב בביטוח הלאומי, ונכותך תהייה יותר מ20%, תהייה זכאי לגמלה חודשית, וסה"כ שווי גמלאות המל"ל שתקבל בעבר ובעתיד יהיה גבוה בהרבה מהמענק החד פעמי שקיבלת עד כה. תניה כזו שכיחה בהסכמי פשרה, כי כך דורשות חברות הביטוח. הדרישה ל-7 שנים קשורה לתקופת התיישנות - לאחר 7 שנים מיום התאונה, לא יוכל הביטוח הלאומי לתבוע את חברת הביטוח, גם אם תפנה להחמרת מצב. אין פתרון קסם - עליך להחליט עד כמה אתה רוצה לסיים את התיק בפשרה בשלב זה. אם לא תסיים את התיק בפשרה, ויינתן פסק דין, לא תהייה עליך כל הגבלה ותוכל לפנות להחמרת מצב בכל עת.

יוסי

תודה באמת על התגובה . נשא לי 2 שאלות קטנות האם המגבלה של 7 שנים משפיעה אם יש לי עוד תביעה אובדן כושר . 2 האם אפשר לעשות משא ומתן עכשו ולהוריד את התקופה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

אי אפשר לעשות מו"מ ולקצר את התקופה - ההתיישנות קבועה בחוק והיא 7 שנים. באשר לתביעה נוספת, עליך להבהיר כי בכוונתך להגיש תביעה בקשר לעניין אחר, ועורך הדין שלך צריך לוודא שהסכם הפשרה לא חוסם אותך מלעשות כן.

יוסי

האם העורך דין יכול להחליט בשמי כי שמעתי יש הסכמים שאין צורך בחתימת הלקוח כי הרגשתי שהעורך דין הוא מסכים על זה זה ומנסה לשכנע אותי מה אני אמור לעשות

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

אם אינך מעוניין בפשרה כזו או אחרת, תודיע לעורך הדין שלך בכתב שאינך מסכים. אם בכל זאת יפעל בניגוד לדעתך ויחתום על הסכם פשרה, הרי שהוא מסתכן בעצמו, ועו"ד סביר ואחראי לא יעשה זאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים