יוסי

תביעה מסובכת

שלום רב לך אשמח אם תוכל תעזור לי מדובר בתאונת עבודה לפני כמה שנים לאחרונה השופט הציע הצעת פשרה ואני הסכמתי אבל הצד השני בקש שיגביל איתי על תביעות עתידיות נגד ביטוח לאומי כי יש לי 19 אחוז נכות הם מבקשים להגביל אותי 7 שנים עד שהתינוק נגדם תוסר . אני סיבתי להצעה היה לנו דיון אתמול והשופט אמר שזכות חברת הביטוח להגביל אותי כי יש לה חשד שאני רוצה לתבוע על החמרת מצב אז השופט אמר יש לי שתי אפשריות 1 לתבוע ביטוח לאומי היום על החמרת מצב ואם אני יקבל מעל 19 התיק נבלע כי הם מנכים 2 או להסכים לבקשה שלהם לא לתבוע עד סיום ההתישנות . אני אמרתי שלא מסכים והשופט בקש מה נתבעת להגיש חוות דעת אקטוארית השאלה מה צפוי בפסק דין ומה אתה ממליץ לי לעשות

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

שאלתך מורכבת מידי, ולא ניתן להשיב עליה במסגרת פורום זה. עליך להתייעץ עם עורך הדין שלך, המכיר את התיק, ואולי גם עם מומחה רפואי מטעמך, כדי לדעת מה סיכויי החמרת המצב בביטוח הלאומי ולהחליט מבחינה כספית איזה מן החלופות טובה לך יותר. רק אציין כי קיימת חלופה נוספת - לנהל את המשפט עד תום, ובפסק דין לא יוכל השופט להגביל אותך מלפנות לביטוח הלאומי בעתיד...

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

ראה תגובתי לשאלתך

יוסי

תודה על התגובה יש לי עוד שאלה השופט אמר אם אני ממשיך עד תום משפט השופט רמז לנתבעת יכולה להגיש חוות דעת אקטוארית האם הם יכולים כאילו לשכנע השופט והוא ינכה הסכומים העתידים הצפויים והתיק יבלע או בפסק דין אני יכול לקבל הפיצוי ללא ניכוי

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

קיימת באופן עקרוני אפשרות לניכוי תיאורטי של גמלאות המוסד לביטוח לאומי, אך אם נקבעה לך נכות צמיתה, ולא פנית עד כה להחמרת מצב (וגם לא תפנה עד פסק הדין), ביהמ"ש יתקשה לנמק מדוע יש מקום לבצע ניכוי תיאורטי, ויש להניח שיעדיף לנכות את המענק שקיבלת בפועל.

יוסי

זאת אומרת שהוא יכול לנכות את המענק החד הפעמי שקבלתי בעבר ?? ולא יכול לנכות בעתיד גם אם הצד השני הגיש חוות דעת אקטוארית

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

חוות הדעת האקטוארית של הצד השני תהייה חוות דעת תיאורטית, מכיוון שבפועל קיבלת רק מענק, לכן ביהמ"ש יתקשה מאוד לנכות סכומים שלא קיבלת. (ואם יעשה כן, הוא צריך גם לקבוע שהנכות שלך גבוהה מ20% לצורך הפיצויים).

יוסי

המומחה של הביט משפט קבע 25 אחוז אבל הביטוח לאומי קבע 19 אחוז .האם הוא יכול לנכות במצב כזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

באופן עקרוני לא. באופן ספציפי, כדאי שתשאל את עורך הדין שלך, כדי לוודא שאין עוד פרמטרים רלוונטיים שיכולים לשנות את התוצאה.

יוסי

שלום לך וסליחה על כל השאלות היום השופט קבע התיק להוכחות וכתב " אני קובע התיק להוכות לאחק שניסיון לסיים את התיק בהסדר פשרה לפי הצעת בית משפט על פי תחשבי נזק לא צלחה בין השאר על רקע טענתה של נתבעת כי על התובע לפנות במסגרת חובות הקטנת הנזק למ"מל על מנת שתיבדק נכותו האמיתית לאור הפער שבין הנכות שנקבעה על יד המ"מל אל מול הנכות שנקבעה על יד מומחה בית משפט מוצע על ידי לתובע לאור שהתיק יקבע בעוד חודשים רבים לפנות כבר כעת להחמרת מצב לביטוח לאומי ככל שהוא סבור שיש הצדקה לכך ןזאת על מנת שהנתון האמיתי המתיחס לתגמולי המ"מל יעמוד בפני בית משפט ולא יהיה צורך לטענות ניכויים רעייוניים על בסיס חוות דעת אקטוארית עורך דין עיוד אני מבקש את העזרה שלך מה אתה ממליץ לי לעשות כי אם אני מגיש החמרת מצב ואני אקבל יותר מ 19 התיק נבלע ולא יודע אם אני ממשיך עד הסוף מה יהיה הפסק דין אני מפחד שהשופט יסתמך על חוות דעת אקטוארית וינכה לי מהפיצוי שלי והתיק יבלע

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

המצב לא כל כך נורא - אם תפנה כיום להחמרת מצב בביטוח לאומי, ותקבע לך נכות בשיעור גבוה מ-20%, תזכה בגמלה חודשית למשך שנים ארוכות, כשסכום הגמלה המצטבר שווה הרבה מאוד כסף. במצב כזה תקבל בעצם את הפיצוי מהביטוח הלאומי בדרך של תשלום חודשי, להבדיל מפיצוי חד פעמי מחברת הביטוח. אם ביטוח לאומי ייקבע לך במסגרת הליך של החמרת מצב נכות נמוכה מ-20%, לא יוכל הצד השני לטעון כי לא הקטנת את הנזק, ואז אין יותר סיכון כי ייטענו לניכוי תיאורטי של גמלאות. בסופו של דבר, תקבל את הפיצוי המגיע לך, או מהמוסד לביטוח לאומי או מהנתבעת. אינני יודע אם התביעה שלך היא כנגד מי שנחשב ל"מעביד" שלך - אם לא, ייתכן שדווקא אופציית החמרת המצב בביטוח הלאומי (ככל שכמובן ייקבעו כי אכן חלה החמרה) טובה יותר עבורך, כי אז קיים סיכוי כי תקבל 125% מהפיצוי המגיע לך. עליך להתייעץ עם עורך הדין שלך בעניינים אלו, ולא להסתפק בתשובותיי, מאחר ואינני בקיא בפרטי תביעתך, ובהחלט ייתכן שישנם גורמים נוספים שאינם ידועים לי היכולים להשפיע על דרך הפעולה הנכונה.

יוסי

אם אני לא תובע את הביטוח לאומ יממשיך עד הסוף האם נוכל למנוע להם מלשכנע השופט שינכה ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

כן, אבל אתה לוקח סיכון. איש לא יכול לחזור מה תהייה החלטתו של ביהמ"ש לאחר שמיעת הראיות.

יוסי

אם היייתי הלקוח שלך מה היית מציע לי לעשות

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

אינני יכול להשיב על שאלתך - אתה לא הלקוח שלי, ואין בפני את מלוא התיק. הכתובת לשאלותיך היא עורך הדין המייצג אותך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים