יוני

שאלה

שחום אני נפגעתי בתאונת עבודה לפני כמה שנים השופט הציע הצעת פשרה על סכום 400 אלף הצד השני בקש לנו ממני להגיש החמרת מצב על לתום תקופת התישנות ואני לא הסכמתי השופט החליט שאני אגיש היום החמרת מצב כי יש לי 19 אחוז צמיתה מביטוח לאומי ויש לי 30 אחוז מטעם רופא בית משפט הם אומרים אם אני יקבל את הכסף היום ואני יקבע למחרת על החמרת מצב יש סיכוי גבוה שאני יקבל קצבה יש לי כמה שאלות 1 במקרה שאני ממשיך לפסק דין ולא עניתי על בקשת השופט שאני אצבע החמרת מצב מה יקרה 2 אם אני אתבע החמרת מצב ויתנו לי מעל 19 אחוז התיק נבלע איך העורך דין יקבל את השכר טרחה שלו 3 האם יש זכות לחברת הביטוח למנוע ממני להגיש החמרת מצב גם האם השופט יכריח אותי לעשות החמרת מצב היום לפני פסק דין

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

1. אם השופט ייצטרך לתת פסק דין, וזאת מבלי שפנית להחמרת מצב הוא עלול לבצע "ניכוי רעיוני" של גמלאות הביטוח הלאומי, כלומר לצאת מנקודת הנחה כי הביטוח הלאומי היה פוסק לך נכות גבוהה מ20%, ולפיכך היית זכאי לגמלה חודשית. זו רק אפשרות אחת, והיא מאוד בעייתית, אך היא בהחלט אפשרית. 2. הכל תלוי בהסכם שכר הטרחה שלך עם עוה"ד, והאם עוה"ד מייצג אותך גם בהליכים בביטוח הלאומי. בהנחה שעוה"ד אינו מייצג אותך בביטוח הלאומי, ותביעתך בביהמ"ש תיבלע בתגמולי המל"ל, יש בהחלט אפשרות שעוה"ד שלך לא יקבל כסף. 3. לחברת הביטוח אין שום זכות למנוע ממך לפנות להחמרת מצב - זכותך לעשות זאת בכל עת.

יוני

מה האפשריות שעומדות לפני מומלא לעשות במצב כזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

עליך להתייעץ עם עוה"ד שלך בעניין, רק הוא מכיר את התיק ויודע מה בדיוק הציע השופט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים