רוני

מה מגיע לאדם שעבר אירועי מוחי?

אחי בן 47 אדם בריא בד"כ חזר בסוף יום מהעבודה הביתה וקיבל אירוע מוחי. מאז הוא לא מסוגל לעבוד וצריך עזרה יומיומית מה מגיע לו וממי? האם ביטוח לאומי אמור לספק לו טיפול סיעודי? מי אמור לעזור מבחינה כלכלית ומבחינה טיפולית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

קיימים מספר מסלולים רלוונטיים הכל תלוי בשאלה האם מדובר בתאונת עבודה. אם מדובר בתאונת עבודה (והמוסד לביטוח לאומי צריך להכיר בה ככזו), הרי שמלוא העזרה תגיע מביטוח לאומי, מחלקת נפגעי עבודה - כדאי להתייעץ עם עו"ד בעניין זה, כי מדובר בעניין מורכב. אם לא מדובר בתאונת עבודה, אפשר לפנות לביטוח לאומי, מחלקת נכות כללית, ולקבל מהם את מה שמגיע. אם נדרשת גם עזרה סיעודית, אפשר לפנות גם למחלקת סיעוד בביטוח הלאומי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים