גיא

האם עלי לשלם מס שלא הייתי נוכח בהחלטה לגביו

שלום שלום. אני דייר ששוכר בית במושב (אגודה שיתופית). היתה התכנסות של חברי המושב והחליטו לקחת מיסים לצורך: סלילת כביש כניסה ושיפורי בטיחות, הרחבת מתחם מועדון הנוער, הקמת מועדון לחבר הוותיק,שיפור חזות הכפר, טיפול בגן הזיכרון, שיפוץ בית העם, שיפוץ הספרייה, הקמת מתקני ספורט חדשים, שיפוץ בית הכנסת, תחזוקת מבנים ותשתית, פתרון כולל למניעת היטל סלילה עתידי שיחול על כל התושבים ואור על ידי המועצה. האם אני שלא הוזמנתי לישיבה שבה הוחלט על המס ואיני חבר המושב צריך לשלם את המס? רוב תודות על התשובה.

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! נא ראה תשובת הח"מ לשאלה שהועלתה בחודש שעבר, ביום 15/4/16 (ד). החלטות האסיפה הכללית באגודה שיתופית מחייבות את כלל חברי-האגודה – גם את אלה שלא היו נוכחים באסיפה, ובלבד שהוזמנו כדין להתכנסות האסיפה; ברם, האגודה איננה זכאית לחייב בהחלטותיה, אלא את חבריה בלבד. עם זאת, מי שחתם כשוכר על הסכם-שכירות – חייב לבדוק, אם לא התחייב בו לשאת בתשלום כלשהו מאלה הנזכרים בשאלה. בהעדר התחייבות ברורה אחרת של השוכר בהסכם-השכירות - בתשלומים המיועדים לשפר את הנכס המושכר עצמו או להעלות את ערכו, חייב לשאת בעל-הנכס, המשכיר. במקרה של ספק פרשני ומחלוקת לגביו – ייפתר העניין על-פי קני-מידה של הגיון והגינות, בצירוף הכלל הפרשני כי כל ספק שנוצר ונותר בהקשר למסמך ( כאן – הסכם-השכירות ), יביא לפירוש כנגד מי שניסח אותו ( או היה בעל השליטה על ניסוחו ); במקרה הנוכחי יש להניח, כי זהו המשכיר, ולא השוכר. מרדכי שחם, עו"ד