איליה בורדה

הקצבת מגרש בישוב לתושבים לא חברים באגודה

שלום רב, אני מתגורר בישוב שאין לו סמל ישוב והוא מנוהל ע"י וועד אגודה. אני גר עוד מעט ארבע שנים בישוב בדירה שכורה. כאשר התקבלתי עברתי וועדת קבלה, אבל לא הצטרפתי לאגודה. אני משלם מיסי ישוב כמו שאר תושבים ללא שום קשר לחברות שלי באגודה. בימים האלה ישוב מציע האגודה בלבד מגרשים לבניה בהנחה מאד משמעותית. האם וועד אגודה יכול להגדיר מראש שמגרשים מיועדים לחברי אגודה בלבד? בתודה איליה

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! גם אם חסרים פרטים אחדים בתיאור שבשאלה, ניתן להניח כי השואל מתגורר ביישוב כשוכר של יחידת-מגורים, ללא כל מעמד של חברות באגודה השיתופית הפועלת במקום. תשלום של "מיסי ישוב" הינו, ככל הנראה, תשלום מסים מוניציפאליים ותמורת-שירותים, החלים על מחזיק-מתגורר, לפי הדין המוניציפאלי ולפי חוזה-השכירות ( בדומה למתגורר-בשכירות, אף ביישוב עירוני ). בחינה שנעשתה, לפי השאלה, באה כנראה כדי לוודא התאמת השוכר למגורים בקהילת היישוב, אך לא לעניין חברות באגודה. אם האגודה השיתופית הנ"ל היא זו שמקצה מגרשים-לבנייה, כאמור בשאלה – סימן הוא, כי בידיה זכויות במקרקעין ביישוב, אשר הוענקו לה בעבור חברים-מתיישבים. דבר עיקרי החסר בשאלה – פנייה של השוכר-השואל אל הנהלת האגודה, בעל-פה וגם בכתב, כדי לברר אפשרויות לרכישת מגרש, ולמקרה של סירוב מצד האגודה – לקבל לכך הסבר מהנהלתה, או מהיועץ המשפטי שלה. לשאלות בפורום יהיה מקום, בהתייחס לעמדת האגודה, לנימוקיה ולביסוסן. מרדכי שחם, עו"ד