צפונית

פרידה בקיבוץ המתחדש - שאלה חשובה

אנחנו חיים ביחד שנתיים .יש ילד משותף. לא נשואים. לא רוצה גם. לא הצהרנו על ידועים בציבור חוקית (כלומר בירוקרטית). כעת רוצה להיפרד .אני עם תינוק .וכנראה אצא לשכירות. והוא יישאר בדירה ששייך . מה לגבי הדירה ?מה הזכויות שלי ושל בייבי ?הדירה עדיין לא רשומה בטאבו עליו. זה שיוך דירה בקיבוץ מתחדש .קצת מורכב ..נא עזרתכם למייל

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! במצב המורכב המתואר בשאלה, צריכים להתברר תחילה נושאים חשובים אף יותר משאלת זכויות עתידיות בדירה המתוכננת לשיוך בקיבוץ. לבירור השאלות החשובות והמיידיות, מוצע לפנות לכל גורם העשוי לסייע ( לפחות על דרך ייעוץ, הדרכה והכוונה ), לרבות לשכת הרווחה של המועצה האזורית. במסגרת הבחינה הכוללת ייבחן גם הנושא המשני הנזכר בשאלה ( אשר יתכן כי יימצא כנושא שולי, אם לשואלת אין מעמד או זכויות של חברה בקיבוץ ).