ימין דוד משה

תקנון אגודה שיתופית -

שלום רב, מה קובע במקרה של קבלת החלטות? תקנון האגודה או החלטת אסיפה בעניין סעיף מסויים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנון האגודה השיתופית – דינו גם כחוזה שבין האגודה לבין חבריה ( כך גם ההלכה הפסוקה המושרשת ), וכל שינוי בו ( לרבות שינוי ע"י הוספה ) מחייב קבלת החלטת אסיפה כללית ברוב מיוחד, עם הליכים מקדימים שנקבעו ב"תקנות האגודות השיתופיות ( ייסוד )"; בין התנאים לתוקפו של השינוי בתקנון – אישור רשם-האגודות-השיתופיות. ברור כי הוראת התקנון גוברת על כל החלטה של כל מוסד ממוסדות האגודה, ואפילו על החלטה של האסיפה הכללית שלא מולאו לגביה כל התנאים לקבלת תוקף של שינוי-תקנון!