אוהד

עיכוב חתימה על היתרי בניה בטענה שלא שולמה מלוא התמורה על הנכס

שלום רב. אני מתגורר ביישוב קהילתי ורכשתי מהיישוב נכס במטרה להרחיב ולבנות על גביו. מלוא התמורה על הנכס תשולם בעוד מספר ימים. היישוב מסרב לחתום על היתרי הבניה {גרמושקות} של ההרחבה של הנכס היות והתמורה המלאה על הנכס טרם שולמה. שאלתי היא: האם חוקי לעכב שירות לחבר אגודה {במקרה דנן חתימה על מסמכים} בגלל חוב כספי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לפי המתואר בשאלה, הרי במקרה המדובר מעכב המוכר את חתימתו על בקשה תכנונית לגבי הנכס הנמכר – בהקשר לחוב המגיע לו כחלק מתמורת אותו נכס. במקרה כזה – יש לבדוק את חוזה-המכירה לגבי הנכס, ולבחון אם עמדת המוכר מוצאת לה בסיס ועיגון בתנאי-המכר שהוסכמו. אם העיכוב אינו מוצדק בתנאי ההסכם, ועקב כך נגרם נזק של ממש לרוכש – יש אזי מקום לדרוש ואף לתבוע פיצוי מתאים מהמוכר; עם זאת, כאשר בעוד כמה ימים ממילא עומדת התמורה להיות משולמת במלואה, נראה כי השאלה עומדת ממילא על סף פתרון.