אסף

גביה עבור בניית מבנה ציבור- לא דרך התקציב

האם ניתן לגבות מחבר באגודה שיתופית קהילתית סכום חודשי למשך שנים בסעיף נפרד ולא דרך התקציב השנתי המאושר, עבור בניית מבנה ציבור? ההחלטה עברה באסיפה קהילתית

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקציב שנתי של אגודה שיתופית חייב באישור האסיפה הכללית, ומשאושר – הוא קובע גבולות תואמים לוועד-ההנהלה; עם זאת, אין בתקציב המאושר כדי להגביל את האסיפה הכללית עצמה, להחליט על פעולות חדשות ועל השלכות כספיות הנובעות מכל פעילות כזו, במיוחד אם הדבר נובע מצרכים המתעוררים במהלך שנת-התקציב, או מהזדמנויות מועילות שנוצרו לאגודה ( כגון קבלת כספי-תמיכה לצורך מפעל ציבורי, הדורש גם השתתפות האגודה ). ממילא מוסמכת האסיפה הכללית להחליט גם על תיקונים בתקציב, על עדכונו או על תוספת-תקציב. אם האסיפה הכללית החליטה על פעולה חדשה כבניית מבנה-ציבור – עיכוב של ביצועה יפגע באגודה ובחבריה, הן עקב התייקרות עלויות-הבנייה והן עקב אובדן ימי-ניצול צפויים של המבנה שהקמתו תידחה; כלום יעלה על הדעת, כי הביצוע יידחה עד לאישורו של התקציב השנתי הבא!? ההחלטה של האסיפה הכללית במקרה המתואר בשאלה, עשויה להתפרש גם כהחלטה על שינוי התקציב השנתי השוטף ( כאן – כתוספת תקציב ); עם זאת, מוצע ומומלץ כי החלטת-הבהרה המתייחסת לתקציב השנתי במפורש, תועמד להצבעת האסיפה הכללית בהזדמנות קרובה.