משה

אסיפת חברים-מספר הימים הנדרש להצגת פירוט החומר שיעלה באסיפה

שלום רב. אני חבר באגודה שיתופית.לפני כשבוע התקיימה אסיפה בה נכחו כ3 חברי אגודה ומספר מצומצם של חברי מזכירות באסיפה בין השאר אושר מאזן 2017. אציין שמעבר להודעה על קיום האסיפה שבוע לפני לא היתה תזכורת נוספת בעניין לחברי האגודה(לצערי הדבר לא נעשה בתום לב ... זו שיטה אצלנו)את פירוט החומר לאסיפה הביאו לעיון הציבור חמישה ימים לפני קיום האסיפה. שאלתי היא: מה המינימום הנדרש בחוק על הצגת פירוט חומר לעיון הציבור ( במקרה דנן אישור תקציב 2017)לפני קיום אסיפה. עוד שאלה האם כל פורום חוקי לקיום אסיפה או שיש מינימום נדרש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! שאלה דומה נענתה בהרחבה ע"י הח"מ, מנהל-הפורום, בתשובה לשאלה מיום 12/4/2014 (ע), ותשומת-הלב מופנית לכל האמור שם. התשובה הנ"ל מוצגת באתר זה גם כמאמר קצר, אליו ניתן להגיע מקישור ( המלווה בתמונה ) בטור השמאלי של האתר, קישור הנושא כותרת "אגודות שיתופיות – חובת פרסום תקציב ודו"חות". מצער לקרוא על ההתעניינות הדלה של ציבור החברים בנושא של תקציב שנתי, כעולה מהשאלה. יש להניח, כי הקוורום המינימאלי הנדרש לחוקיותה של אסיפה כללית באגודה הוא גדול יותר, אך אין לשכוח כי אם המדובר באסיפה כללית נ ד ח י ת – היא עשויה לקבל החלטות בכל היקף משתתפים. מוצע לבדוק את ההזמנה לאסיפה המדוברת ואת פרטיכל האסיפה – האם נכלל בהזמנה, מראש, גם מועד לאסיפה נדחית, והאם הפרטיכל משקף את כינוסה של האסיפה כאסיפה נדחית בתואם להזמנה; אם נתמלאו שני התנאים הנ"ל, יש להניח כי האסיפה נתכנסה כדין והחלטותיה אינן ניתנות לתקיפה בטענות כעולה מן השאלה.