שלום קופר

ייעוץ משפטי באשר לתשובות ועד הנהלה

שלום רב, ועד ההנהלה נתן מענה חלקי לתשובות שהועלו בפניו ואין מספקות את החברים באגודה. בכדי להוכיח את טענותינו מעבר למה שנכתב בתקנון האם קיימת אפשרות להיוועץ ביועץ המשפטי של רשם האגודות במרחב שלנו? ידוע לך? אודה לתגובתך. ערב טוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במשרד רשם האגודות השיתופיות בירושלים קיימת גם מחלקה בנושאי פיקוח על האגודות, כאשר אחת מ"מטרות הפיקוח" המפורטות באתר-האינטרנט של הרשם: "מתן מענה לפניות מצד חברי האגודה, המבקשים לברר, לשאול, להתלונן או להשיג על החלטות של רשויות האגודה השונות." על-פי האתר הנ"ל - פנייה כאמור יש להגיש בכתב בלבד לכתובת משרד הרשם בירושלים, ומשם תנותב למפקח האזורי התואם ( שאיננו עו"ד ). יש לקחת בחשבון, כי שירותי הפיקוח של משרד הרשם אינם בגדר ייעוץ משפטי, ולא בכל מקרה הם יכולים להוות תחליף לפנייה לעו"ד. יתרונו של טיפול משרד הרשם הוא במשקל המנחה, ואף המחייב, שיש לו כלפי האגודה ומוסדותיה, במקרה בו הוא מוצא לנכון להתערב; מול פניות ע"י עו"ד של החבר-הפונה, עשויה האגודה החולקת להעמיד עו"ד מצדה, או לפנות בעצמה לקבלת הנחיות ממשרד הרשם. דרך-ביניים חלופית עשויה להימצא בפנייה ליועץ המשפטי הקבוע של האגודה, אם ישנו כזה – אף בפנייה מצד החבר החולק על עמדת האגודה, או בדרישה מצדו אל האגודה לבדוק את עצמה בעזרת יועץ משפטי, מבלי לפגוע בזכויות החבר לחלוק גם על חוות-דעתו בסיוע מקצועי דומה.