חגי לויבסקי

זכאות להצביע לבחירות וועד ההנהלה

אני מתגורר בישוב קלע אלון בצפון רמה״ג. בישוב מתקיים ״זהות וועדים״. אני נשוי לחברת אגודה שיתופית בת״ז מופיע שאני גר בישוב. נאמר לי ממזכיר הישוב, שרק אם יש חלק בנכס אוכל להצביע? האם הוא צודק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! זכות-הצבעה באגודה שיתופית יש רק לחבריה, ומהשאלה עולה בבירור העדר מעמד-חבר לשואל. יש להניח, כי תקנון-האגודה קובע – כמקובל – תנאי-כשירות לחברות באגודה, וכי אחד התנאים הנדרשים: זכויות בנכס-מגורים ביישוב. מצב בו רק לאחד מבני-הזוג ישנן זכויות כאלה, מוכר וידוע; אם אכן זוהי ההגבלה – יש לבחון אפשרות של העברת חלק מזכויות בן-הזוג האחר. בכל מקרה, מוצע לבקש הבהרה במזכירות האגודה – בין בשיחה עם המזכיר ו/או ע"י עיון בתקנון-האגודה, בפרק הנוגע לחברות ( לפי החוק, חייבת האגודה להחזיק במשרדה העתק שלם ומעודכן של התקנון, לעיון החברים ).