ניר

פרוטוקול אגודה מול הסכם

האם פרוטוקול אגודה הוא מסמך מחייב? כמו כן, בהתאם להחלטת פרוטוקול נחתם חוזה. מה גובר הקבוע בהחלטת הפרוטוקול או הקבוע בהסכם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! המונח "פרטיכל אגודה" חייב פירוט – לרבות לגבי משתתפיו, תוכנו ומסגרת ההתכנסות שהוא מתעד ( האם החלטות אסיפה כללית או ועד-הנהלה, או פגישת משא-ומתן שנסתיימה בהסכמות, וכיו"ב ). אם הפרטיכל נועד לשקף משא-ומתן – מקובל שהחוזה גובר, עקב ההנחה שהוא משקף את רצונם העדכני של הצדדים. אם הפרטיכל משקף החלטה מוסמכת של מוסד ממוסדות האגודה, והחוזה חורג ממנה או סותר אותה – עדיין יש לבדוק אם החוזה מחייב את האגודה, עקב עמדתו של צד לחוזה המתעקש על כיבודו. כל אלה – מבלי למצות אפשרויות אחרות מה"מגוון" הקיים. כל בדיקה כאמור מצריכה התייעצות עם עו"ד.

שואל

אסיפת וועד אגודה קיבלה החלטה עסקית שקשורה לצד ג' שלא חבר באגודה. ההחלטה רשומה בפרוטוקול האגודה כדין. האם ניתן להביא את הפרוטוקול כראייה מחייבת, או שהחלטות הפרוטוקול רק מחייבות כלפי חברי האגודה ולא מחייבות כלפי צד ג שאינו חבר באגודה