דודו

זכויות שוכר(יחידת דיור) אל מול היישוב

האם שוכר ביחידת דיור שאינו משלם מיסי יישוב אלא שכירות לבעל הבית זכאי לזכויות להם זכאים חברי האגודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מי שאיננו חבר באגודה שיתופית – איננו שותף לזכויות ולחובות, הנובעות מקשר החברות. עם זאת, מי שמתגורר ביישוב שיתופי, גם אם הינו שוכר של יחידת-דיור – יש לו מעמד של תושב, על הכרוך בכך במישור המוניציפאלי. לבירור שאלת הזכויות ( והחובות ) של תושב ביישוב המדובר – ניתן לפנות אל הרשויות המוניציפאליות אליהן קשור היישוב: "הוועד המקומי" שלו ו"המועצה האזורית" שבתחומה מצוי היישוב.