חנן

הרחבה בישוב - הקמת ועד

שלום רב, אני גר בישוב בדרום הארץ (הפועל המזרחי) מזה 10 שנים במסגרת ההרחבה. המושב מונה כ 80 משפחות בעוד שבהרחבה למעלה מ100 משפחות המתגוררות בישוב. ניכר, כי הועד הנוכחי עסוק בענייני חברי המושב ואינו קשוב לרחשי לבם של תושבי ההרחבה (דוג- היעדר פעילות לילדים קטנים, חוסר השקעה בגני שעשועים) מכוח היותי תושב המקום האם אני רשאי להקים ועד להרחבת המושב ? או לחילופין הוספת חברים מההרחבה לועד הקיים? בהנחה והתשובה חיובית מהי הדרך הטובה ביותר להתחלת המהלך בנושא. בנוסף, היכן מעוגנות חובות הועד? האם קיימת חובה להוציא פרוטוקול ישיבת ועד? האם קיימת חובה לתיעוד מהלך הישיבות ? האם קיימת חובה להציג בכתב לתושבים מה נעשה עם כספם ? אודה סיועכם... נושאתי , חנן

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תושבי "הרחבה" במושב, המתגוררים בו מזה 10 שנים – אמורים להכיר את המושג "ועד מקומי", את אחריותה המוניציפאלית של "המועצה האזורית" ( שבתחומה מצוי היישוב ) כלפי כל תושב, ואת הוראות הסעיפים 90 עד 91ב של "צו המועצות המקומיות ( מועצות אזוריות ), תשי"ח-1958", אשר העתק ממנו ניתן למצוא ולצלם במשרדי "המועצה האזורית" הנ"ל. יש מקום ( ולפי התיאור בשאלה – גם צורך ) לברר בהקדם במזכירות המושב, וכן במשרדי "המועצה האזורית", מיהם המכהנים כ"ועד מקומי" ביישוב, ומה מציעות "המועצה האזורית" והנהלת אגודת-המושב - לייצוגו ולמילוי צרכיו של ציבור גדול ונכבד של 100 משפחות תושבי-ה"הרחבה". אמנם יתכנו מקרים בהם יש מקום להקמת התארגנות משלימה של תושבי-ה"הרחבה" לצרכיהם המיוחדים, בצד הרשויות המוניציפאליות הקיימות, אך גם אם המקרה הנוכחי מתאים לכך – יש לקבל ייעוץ משפטי לגבי המסגרת העדיפה ( עמותה או אגודה שיתופית קהילתית ), וכן לגבי ייסודה, רישומה וניהולה. מכיוון שתושבי ה"הרחבה" כאן מונים כ-100 משפחות – קל "לגייס" למטרות הנ"ל גם בעלי-עניין לפעילויות הנדרשות, וגם כספים למימונן.