סוזי

האם בן ממשיך ממשיך להחזיק בתוארו גם אם לא מימש את זכותו שני עשורים לאחר מות ההורים?

האם בן ממשיך שלא מימש מעולם את זכותו גם חמש עשרה דנה לאחר מות ההורים כיוון שגר והיה בעלים של נחלה במקום אחר מרוחק, יכול לתבוע חזקה על משק על אף שההסכם הוא בן שלושים שנה ומאז היו הסכמים משפחתיים אחרים שלא הוסדרו כראוי בסוכנות והמינהל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בן-ממשיך מתמנה ע"י הורים בעלי-משק במושב-עובדים – עוד בחייהם, ולרוב – כאשר לפניהם עוד עשרות שנות חיים ופעילות. מימוש זכויות הנובעות ממעמד של "בן-ממשיך" – מועדו רק לאחר פטירת אחרון ההורים, אם לא ניתנה מצדם הסכמה מוקדמת יותר להעברת הזכויות במשק; מכאן שמעבר עשרות שנים מאז מינויו של "בן-ממשיך" אינו אמור לפגוע בזכויותיו. גם אם במקרה זה נמנע "בן-ממשיך" לפעול לקבלת זכויות במשק, במשך שנים לאחר פטירת הוריו – עולה מן השאלה, כי גם צאצאים אחרים של ההורים המנוחים לא נקטו צעדים דומים. השאלות לגבי תוכנם, תוקפם ומשקלם של "הסכמים משפחתיים" כלשהם, הן כשלעצמם והן מול מעמדו של מי שמונה כ"בן-ממשיך" ע"י ההורים בשעתם – שאלות אלה מצריכות בירור, וכנראה גם התדיינות משפטית ( בבוררות מוסכמת או בבית-המשפט לענייני-משפחה ). כדי לנסות לחסוך את השלכותיה הנרחבות של התדיינות כזו, הן מבחינה משפחתית, הן מבחינה כספית והן מבחינה חשובה נוספת – מומלץ לנסות להסתייע בהליך של גישור ( הליך שאיננו מחייב ללא הסכמה של כולם ), בפני מי שיש לו ידע וניסיון משפטיים בתחום המיוחד המדובר.