יעל קורן רגבה

מיסים - כשמצביעים על המיסוי רצוי קודם להצביע על ו.מקומי ואחר כך לאגודה ?

היום יש לנו הצבעה לגבי מס לאגודה . אני בקשתי ממנהל הקהילה להצביע גם למס ועד מקומי כי האגודה תלוייה במיסוי לועד המקומי ? האם אני צודקת ?. תודה מראש יעל קורן רגבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "וועד מקומי" ביישוב שיתופי הינו גוף מוניציפאלי הפועל על-פי חיקוקים, והוא כפוף למועצה האזורית גם מבחינה תקציבית, וכמובן – גם מבחינת קביעה וגבייה של תשלומי-חובה מוניציפאליים. תשלומי-חובה אלה אינם נתונים ל"קביעה חופשית" של חברי האגודה, לא רק עקב המישורים הנפרדים של האגודה ( שהינה תאגיד פרטי שיצרו חבריה בהתאגדותם ) ושל "הוועד המקומי", אלא גם עקב העדר חפיפה בין רשימת חברי-האגודה ( הזכאים להצביע באסיפת אגודתם ) לבין רשימת תושבי היישוב, הרחבה יותר. עם זאת, כאשר האסיפה הכללית עומדת בפני דיון והחלטה לגבי גביית תשלומים מחבריה – אל לה להתעלם מהשלכות אפשריות של קביעת מסים מוניציפאליים לגבי היישוב, ומצרכי מימון חיוניים, אשר עלול להיות כי לא ימצאו את פתרונם במסגרות התקציביות של "מועצה אזורית" ו"ועד מקומי". אם במקרה המדובר קיימות נסיבות המצדיקות זאת – יתכן כי החלטה על תשלומים שייגבו ע"י האגודה צריכה להיות מלווה באיזכור האפשרות, כי האסיפה תדון בתוספת-תשלום, במקרה הצורך.