דינה

גירושים בהסכמה - אטאיסט אמריקאי לא יהודי ואני ישראלית יהודית

אני ובן זוגי מעוניינם ב של שני הצדדים. הוא. התחתנו בארהב (נישואים אזרחיים) ועידכנו את הסטטוס במשרד הפנים. מאז ההחלתה הוא חזר לארהב ואני נשארתי בארץ. אין ילדים חשבון משותף או רכוש. אנחנו מעוניינים בהסכם פשוט המוותר מראש על ---הכל--- ללא סייגים וכו. יש לי כמה שאלות: 1. האם מאנחנו צריכים להתגרש קודם כל בארהב ואז בארץ ואם כן איזה מהתפסים שלו אני יצתרך לצורך הגירושים פה? 2. האם הוא יהיה חייב להיות נוכך בגירושין בארץ? 3.איזה תפסים אני יצתרך לצורך הגירושים ולמי אני משלמת את האגרה? 4. האם אני יוכל לעשות את זה בעצמי ללא צורך בעורך דין?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

דינה שלום, אין צורך לנקוט בהליך של התרת נישואין גם בישראל וגם בארה"ב ובישראל לבד מספיק והתרת נישואין בישראל תחייב גם בארה"ב אם יש סמכות לכך לבימ"ש ישראלי. למעשה אם בעלך לא יהודי אזי בהתרת נישואין עסקינן ולא בגירושין והסמכות היא לביהמ"ש לענייני משפחה. עדיף לעשות זאת בהסכמה אך ניתן להגיש בקשה להתרת נישואין גם ללא הסכמת הצד שכנגד אם כי ההליך ארוך יותר. אין הכרח בנוכחות הצד השני בהליך אך זה מזרז העניין. מי שפותח את התיק משלם את האגרה הקבועה בחוק. כעיקרון אין בחוק הוראה המחייבת ייצוג של עו"ד בהליכים משפטיים מעין אלו אך עדיף לקחת ייצוג משפטי כדי להגיש את הבקשה נכון הן פרוצדוראלית והן משפטית מהותית. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 9102101 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 9102101, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il