טלי

בקשה להתרת נישואין מבחור לא יהודי איתו התחתנתי באנגליה בנישואים אזרחיים

אני מעוניינת להגיש בקשה להתרת נישואין מבחור לא יהודי שהתחתנתי איתו באנגליה בנישואים אזרחיים אין לנו רכוש משותף אין לנו ילדים, אני יהודיה והוא מעוניין להתגרש גם. איזה טפסים לשלוח ולאן? לבית דין לענייני משפחה? מהיכן לקבל את הטפסים האם אוכל הנושא מחייב עורך דין? מכיוון שישנה הסכמה ואין כלום משותף והוא מוכן להתגרש, מה עליי לעשות??

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

לביה"ד הרבני יש סמכות לדון רק במקרה ששני בני הזוג יהודים ובמקרה שלך שבעלך אינו יהודי אזי הסמכות מסורה לביהמ"ש לענייני משפחה שבמסגרת סמכותו שלו פונה גם לביה"ד הדתי של כ"א מבני הזוג כדי לקבל חוו"ד ואז הוא מתיר את הנישואין בצו שיפוטי. אין חובה לשכור שירותי עו"ד אך ברור שעו"ד יעשה זאת טוב יותר. לבקשה להתרת נישואין יש לצרף את תעודת הנישואין כשהיא מתורגמת לעברית ומאושרת נוטריונית, וכן חתומה בחותמת "אפוסטיל" של המדינה שנתנה את תעודת הנישואין

חיים מן, עו"ד ומגשר

טלי שלום, מומלץ שתפני לקבל ייעוץ מעו"ד שמתמחה בתחום דיני המשפחה. השאלה ששאלת מאוד ספציפית, צריך להבין היטב את התנאים המיוחדים של הסיטואציה ואת המצב המשפטי הנגזר ממנה הן מבחינת ההליכים שיש לנקוט והן מבחינת הערכאות הרלבנטיות. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777