נטלי

אין הסכמה על גובה מזונות במשמורת משותפת

שלום, אנו זוג לא נשוי, (הוא כהן אני גרושה), יש לנו 3 בנות משותפות ובית משותף, החלטנו להיפרד בהסדרי משמורת משותפת, הדבר היחיד שאין עליו הסכמה הוא גובה המזונות, יש לי כמה שאלות: 1) הגבר נשאר להתגורר בדירה המשותפת עד שתימכר וישלם את תשלומי המשכנתאות וההוצאות על הבית האם זה פותר אותו מתשלום מדור עבור הילדים? 2) האם עליי להתחשב בכך שגובה ההוצאות של הבעל גבוהות יותר משלי מכיוון שאני שוכרת דירה קטנה יותר (כי הוא לא מוכן לצאת מהבית המשותף) בחישוב גובה המזונות? 3) ההפרש בשכר בנטו שלנו הוא 5,500 לטובתו, כיצד מחושבים המזונות למשמורת משותפת? בהנחה שהשכר שלי יחסית גבוה

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

נטלי, תשלומי המשכנתא אינם מקוזזים אוטומאטית מדמי המזונות המשתלמים לילדים אלא אם כן תורי לו בהסכמה לעשות כן. משמורת משותפת מפחיתה את דמימ המזונות בכפוף להסדרי ראייה נרחבים של האב וגם אז לא במחצית. להכנסתו הגבוהה יש השלעה על חבותו מבדמי המזונות כמו כן גם להכנסתך שלך. יש לקבל את מלוא הפרטים בטרם תינתן תשובה יותר מדוייקת. אשמח לעמוד לרשותך. בכבוד רב משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 91021 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 91021, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס. 02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il דומיין בעברית: פרדס.קום