אריה

נקודות זיכוי למס בגין תשלום מזונות

שלום, אני וזוגתי לשעבר חיינו ביחד מעל 15 שנה, ללא נישואים. לפני כשנתיים נולדה לנו בת, ואחרי כשנה נפרדנו. הסכם באופן ג'נטלמני וחברי על סכום מזונות הילדים אותם אשלם כל חודש, וכך אני עושה (יצויין שהסכום, לפי מיטב היכורותי הדלה עם התחום - הינו כמעט כפול ממה שהיה פוסק בית המשפט). נפרדנו כידידים, ולא רצינו לערב עניינים משפטיים. שאלתי היא, האם יש ביכולתי לקבל נקודות זיכוי למס בגין תשלום המזונות, גם ללא פסיקת בין דין. תודה רבה, א.

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

אריה שלום, למיטב ידיעתי שי צורך בפס"ד למזונות כדי לזכות בנקודות הטבה לצרכי מס אך יש להיוועץ בעניין עם רואה חשבון מוסמך שהוא המקצועי לעניין זה.