יולי

זירוז הליך בבית הדין הרבני

שלום, התחתנו בנישואים אזרחיים בקפריסין, שנינו יהודים. כעת אנו מתגרשים. אנו פרודים- גרים בבתים נפרדים. בעלי פנה לבית הדין הרבני והגיש תביעת גירושים. אין לנו ילדים משותפים ולא רכוש משותף, הכל מופרד ועל שם כל אחד מאיתנו. קיימת בינינו הסכמה ואף חתמנו על מסמך הסכם שכתבנו בעצמנו והחתמנו עורך דין עליו. המסמך דן בהפרדה רכושית מלאה. 1. איך ניתן לזרז את ההליך? 2. האם ניתן כעת להגיש בקשה לגירושים בהסכמה, כאשר כבר הוגשה תביעה לגירושים? 3. מועד דיון נקבע לעוד כ-4 חודשים. איך ניתן להקדימו? 4. אני מעוניינת להקדים את מועד הדיון ושיהיה דיון אחד או שניים סמוכים עד לסיום ומתן גט, מה צריך לבקש? 5. את ההליכים אני מעוניינת לבצע לבד, מכיוון שהמצב פשוט, ללא תביעות ויש הסכמה. אבקש הדרכה אילו בקשות להגיש. 6. את מסמך ההדכמה לא הגשנו לבית הדין הרבני, איך ומתי רצוי להגיש זאת? בתודה, יולי

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

שלום יולי, כבר עניתי לשאלתך אך משום מה לא קיבלת את התשובה ואענה שוב. ניתן להגיש הסכם גירושין שיקבל תוקף של פס"ד במסגרת התביעה הקיימת בביה"ד וניתן אף לבקש הקדמת הדיון בשל ההסכמה האמורה ועו"ד מנוסה הבקי בסדרי ביה"ד יכול לסייע מאוד בכך. יש להגיש את ההסכם עם בקשה נלוית לסיים את כל הפרשה בהסכם זה ובגירושין לחומרא וכן לבקש הקדמת הדיון ככל שאפשר. לא ראיתי את נוסח ההסכם שעליו חתמתם אבל נראה לי כי ראוי שעו"ד מקצועי ומנוסה יעבור עליו לפני האישור בביה"ד. הסכם גירושין הינו מסמך מורכב וחשוב לאורך שנים רבות. גם אם נדמה לכם שהוא פשוט כדאי לשלם עבור עריכתו המקצועית בידי עו"ד מנוסה, כאמור. למרות שנישאתם אזרחית תידרשו לעבור גם גירושין דתיים לחומרא בביה"ד. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 91021 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 91021,Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

יולי שלום, כבר עניתי לפנייתכם ישירות ככל הנראה לאימייל שלכם. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 9102101 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 9102101, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il

יולי

שלום, לא קיבלתי תשובה למייל. אודה לך באם תעתיק תשובה זו לפורום. בברכה,