אלעד

חוזים

שלום, יש לי שאלה בנושא חוזה, אם נכתב זכרון דברים בין קונה ומוכר והמוכר מעוניין לרשום רק חלק מהסכום בחוזה הרשמי ואת החלק שנותר לשלם במזומן. האם זה אפשר? ואם כן האם זה עלול להזיק לי כקונה. בנוסף האם זה יכול לגרום לביטול החוזה באופן מוחלט תודה רבה והמשך יום נעים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית אציין כי זוהי עבירה על החוק. יש חובת דיווח לרשויות המס. שנית, ישנו סיכון בסיכומים בע"פ במיוחד בעסקאות מקרקעין מכיוון שיהיה קשה להוכיח את התקיימותם במידה ותזדקק לכך. הנני מסופק האם הדבר יגרום לביטול החוזה. ומאידך יכול לחשוף אותך לתביעה פלילית. בהצלחה.

אלעד

אוקיי תודה רבה, חשוב לי לציין שהמוכר מעוניין לבצע את ה"קומבינה" הזאת ואני לא הסכמתי לזה, כרגע המוכר מבקש לבטל את העסקה והוא לא מוכן בשום פנים להכניס את כל הסכום לסכום המכירה בחוזה. האם אני חייב להסכים לביטול החוזה או שמה לשלם את הסכום הרשום בזכרון דברים בלבד. ולהמשיך את הליך המכירה. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

בעסקת מקרקעין מסוג זה עלייך להתייעץ עם עו"ד. כל תשובה בפורום זה לא תהיה אחראית מצדי ללא בדיקת מכלול הנסיבות.