דניאלה

אי מציאת שותף מחליף מתאים בטווח זמן לגיטימי

שלום רב. אני עוזבת דירה של 2 שותפים סה"כ כולל אותי. השותפה שנשארת הגדירה קווי אופי מדויקים לשותפה המחליפה שהיא רוצה שתיכנס. בחוזה אכן כתוב כי מציאת שותף מחליף צריך להיות לשביעות רצונו של השותף שנשאר. הבעיה היא שבגלל שהדרישות שלה מאוד ספציפיות (עיקר המגבלה היא כניסה רק לבנות ולא לבחורים מה שמצמם את האפשרויות) אני מחפשת שותפה מחליפה כבר --חודשיים-- ועדין לא נמצאה ההתאמה "האידיאלית". האם משכיר הדירה יכול להחליט לוותר לי על המשך תשלום ולהודיע לשותפה שנשארת שהיא תישא במלוא עלות התשלום אם למשל מתאריך X לא תמצא שותפה חדשה במקומי? או האם יש משהו שיכול לעצור את המצב שאני נאלצת לשלם שכירות על שתי דירות? אני מתוסכלת ולא רואה שיש כלי הגנה כלשהו כלפי הסיטואציה שלי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

דניאלה שלום, בחוזים עם שותפים המצב חוזר על עצמו בשל התנהלות התחלתית לא טובה. אני מניח שכשרשמתם ל"שביעות רצונו" לא התכוונתם לרדת לרזולוציות של ניתוח אישיות. אני מציע לנסות לסכם עם בעל הדירה על העזיבה ולהכניס בחורה במקומך ללא התחשבות בדעתה של חברתך. פשוט תפני את הדירה ותכניסי משהיא אחרת. בהצלחה.